ناودانی ساختمانی

آخرین تغییر 5 آذر 1402 ساعت 12:55 بروزرسانی شده

کلیه قیمت ها با احتساب ۹ % ارزش افزوده می باشند 

ناودانی بنگاه تهران

نوع محصولسایزطول شاخه محل تحویل قیمت (تومان)
ناودانی66متریبنگاه تهران24.600تومان
ناودانی6 سبک 6 متریبنگاه تهران24.600تومان
ناودانی86 متریبنگاه تهران23.500تومان
ناودانی8 سبک6 متریبنگاه تهران23.700تومان
ناودانی106 متریبنگاه تهران23.400تومان
ناودانی10 سبک6 متریبنگاه تهران23.700تومان
ناودانی126 متریبنگاه تهران23.800تومان
ناودانی146 متریبنگاه تهران24.500تومان
ناودانی166 متریبنگاه تهران24.500تومان
ناودانی1812 متریبنگاه تهران24.800تومان

 

استفاده از ناودان از اوایل قرن بیستم شروع گردید. در طول جنگ جهانی دوم، یکی از مهم‌ترین سازه‌های فلزی در ساخت و ساز بود. پس از جنگ جهانی سوم، کارخانه‌های فولاد گسترش یافتند که منجر به افزایش و تولید فولاد و ناودانی گردید. در این مقاله به بررسی قیمت ناودانی ساختمانی می پردازیم. با افزایش روزافزون استفاده از سازه‌های فولادی در ساختمان‌ها، تقاضا برای محصولات فولادی افزایش یافته است و به همین دلیل است که سازندگان اقدام به تولید فولاد به ویژه ناودانی کرده‌اند. ناودان‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که مهم‌ترین آنها گالوانیزه، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ می‌باشد.  

 

قیمت ناودانی ساختمانی و انواع ناودانی

ناودانی ها به طور کلی به دو دسته پرسی و فابریک تقسیم می شوند.

فابریک

فرایند ساخت ناودانی به این صورت است که شمش خام با حرکت در غلتک‌هایی هستند تولید می‌شود. بسته به شکل رول شده، ناودانی به اندازه لایه بیرونی بیرون می‌آیند.

پرسی

با فشار ورقی به طول 6 متر ساخته می‌شود. این نوع از ناودانی می‌تواند به سفارش مشتری و در سایزهای مختلف تولید شود. ناودانی پرسی بسته به ورقی که از آن ساخته می‌شوند در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.  

 

انواع ناودانی ساختمانی از نظر شکل ظاهری

ناودانی ساختمانی ساده

از این نوع ناودانی در ساختمان سازی و صنایع صنعتی استفاده می‌شود. ناودانی ساده بسته به سلیقه مشتری در سایزهای مختلف قابل تولید می‌باشد. از ناودانی ساده بر روی پایه و فریم تجهیزات صنعتی، کابین کامیون و غیره استفاده می‌شود.

ناودانی ساختمانی سبک

به ناودانی گفته می‌شود که وزنش از وزن جدول اشتال کمتر باشد.

ناودانی ساختمانی سنگین

این نوع ناودانی وزن سنگین و ابعاد دقیقاً مشابه ابعاد ذکر شده در جدول اشتال است. به طور کلی می‌توان گفت ناودانی سبک و سنگین از نظر اندازه، وزن، الگوی ایستادن، قیمت و حتی قابلیت استفاده تفاوت‌های اساسی دارند. قیمت نهایی ناودانی سبک و سنگین نیز با معیارهایی مانند وزن، سایز و … محاسبه می‌شود.

ناودانی ساختمانی مشبک

ناودانی مشبک از ورق گالوانیزه ساخته می‌شود. روی سطح ناودان سوراخ‌هایی وجود دارد که می‌توان از آنها برای کارهایی مانند سفت کردن پیچ و مهره استفاده کرد. همچنین برای ساخت قفسه‌های فلزی از ناودانی مشبک استفاده می‌شود.  

ناودانی ساختمانی مشبک  

ناودانی ساختمانی و استانداردهای ناودانی

ناودانی از نظر کاربرد به صورت C و U تعریف می‌شوند. در ساخت این بخش فولادی دو استاندارد UPE و UPN وجود دارد. تفاوت میان این دو نوع استاندارد در بال‌های به کار رفته در هر کدام است. استاندارد UPE دارای بال‌های موازی است و برای ناودانی C طراحی شده است. در حالی که استاندارد UPN مخروطی دارد برای ناودانی U استفاده می‌شود که این دو استاندارد تعیین شده در کشور ما اعمال می‌شود و در کشورهای دیگر استفاده از این محصول با استانداردهای آن تعریف شده است.  

کاربردهای ناودانی

از ناودان در خودروسازی و ساختمان سازی استفاده می‌شود. کاربرد اصلی ناودانی‌ها را می‌توان در صنایع مختلف مورد استفاده برای فونداسیون و قاب بندی در نظر گرفت. به طور کلی کاربردهای اصلی گیره عبارت‌اند از:

  • نمای ساختمان
  • بناهای معماری
  • چارچوب‌ها
  • ساخت خرپا
  • تشکیلات دریایی
  • استفاده از ناودان به عنوان ستون و تیر
  • ساخت ماشین آلات

 

ویژگی های ناودانی

  • فضای کمی را اشغال می کند
  • سرعت بالایی در نصب دارد
  • در برابر ضربه از مقاومت بالایی برخوردار است
  • کارآمد در طولانی مدت
  • وزن پایین اسکلت فلزی
  • مقاوم در برابر تنش های فولای

 

عوامل مؤثر در تعیین قیمت ناودانی ساختمانی

سایر قطعات فلزی و فولادی تحت تأثیر قیمت فولاد و آهن می باشد که منجر به افزایش یا کاهش فولاد مقطعی می‌شود، ضمن اینکه قیمت ناودانی ایرانی نیز افزایش یا کاهش می‌یابد. قیمت آهن نیز تحت‌تأثیر عواملی مانند قیمت جهانی سنگ آهن، قیمت حامل‌های انرژی، مالیات حمل و نقل و تورم جهانی است. در ایران البته عوامل سیاسی و بی ثباتی ارز و تورم داخلی نیز بر قیمت ناودانی ساختمانی ایرانی تأثیرگذار است.  

 

کارخانه فولاد تهران

در سال 1373 با نام آتا و با مجوز رسمی صنایع آغاز به کار کرد. حوزه فعالیت این مجموعه از قبیل نورد گرم خود را آغاز کرده و انواع پروفیل‌های فولادی از قبیل میل‌گردها، نبشی‌ها و ناودانی را تولید می‌کند. اولین واحد فولادسازی مجتمع در سال 1373 آغاز و در سال 1375 با ظرفیت 6400 تن در یک شیفت به بهره برداری رسید. اجرای قطعه دوم فولادی ساختمان در سال 1386 در زمینی به مساحت 8040 متر مربع آغاز شد و در مدت دو سال عملیات اجرایی، طراحی و ساخت به پایان رسید.  

 

کارخانجات تولید ناودانی در کشور

کارخانه جات دیگری مثل ناب تبریز، مان، آریان فولاد، فولاد تهران، ابهر، زنجان، کارخانه‌های اصفهان، کارخانه‌های مختلف مشهد این محصول را تولید می کنند، لازم به ذکر است که قیمت ناودانی ساختمانی درب کارخانه با قیمت آن در بنگاه تهران متفاوت است و که شما عزیزان می توانید این محصول را به قیمت مناسب از شرکت فولاد آریا تهیه نمایید.